Fosch är kort och gott en galet kreativ fransman och en driven naturälskande gotlänning, som sätter smak och råvaror först!

Öppet tisdag till söndag för frukost, lunch, fika och massa mer. Välkomna hit!


Har du frågor om tillgänglighet, utbud eller önskar du att beställa?

VÅR BERÄTTELSE
”Vi är ett starkt team på 2 personer, en galet kreativ fransman och driven naturälskande gotlänning, som sätter smak och råvaror först”

Vi som äger och driver Fosch Artisan Pâtisserie heter Malin Eklund och Damien Foschiatti.

Damien är konditor och kreativchef, medan Malin är den ni träffar i butiken och står för vår vision kommer vidare ut till er konsumenter. Vi har båda jobbat hela våra liv i branschen och ÄLSKAR allt relaterat till mat, så som sötsaker och växtodling, eller åtminstone Malin älskar att krypa i rabatten.

Damien kommer ifrån Voiron i Franska alperna och har en lång och bred bakgrund inom konditoryrket. Klassiskt utbildad i Frankrike, men har även jobbat på stjärnkrogar och konditorier i både Sverige, Norge, Australien, och USA. När han kom till Sverige 2012 jobbade han för Henrik Nordström på Lux i Stockholm, och efter ett lärorikt år gick han vidare till att arbeta på Revent international. Som process technician hos Revent reste han i 3 årstid jorden runt med deras ugnar till kunder och internationella mässor.

Dessa 3 år har gjort ett stort intryck på den Damien du träffar idag. Han har träffat, bakat och med egna ögon fått uppleva allt ifrån de stora industriella företagen i USA, till att en hel natt stå och tillverka handgjorda croissanter med en liten hantverksbagare på Taiwan. Han har nu äntligen fått se sina drömmars dröm komma till liv, och skapa ett konditori där råvarorna har prioritet och kommer få sin röst hörd.

Malin kommer ifrån en gammal lantbruksfamilj, uppväxt med mormor och morfars gård strax utanför Visby. Redan som liten flicka fick Malin vara med att ta hand om får, grisar, höns och ankor. Samt se hennes familj bedriva ett kravmärkt lantbruk med försäljning i deras gårdsbutik. Så att odla grönsakers och laga mat är något hon älskat sedan barnsben. Hennes karriär kanske började med att steka hamburgare men hon har sedan dess jobbat som servitör, hovmästare och restaurangchef i både Norge, Australien och Sverige.

Damien och Malin möttes i Norge, när båda arbetade för Pascal Dupuy i Oslo. Deras resa tillsammans tog dom världen runt men ledde tillslut till Stockholm, där Malin 2015 tog ut en kandidatexamen i molekylärbiologi på Stockholms universitet. De har under deras åtta år tillsammans format idén bakom Fosch Artisan Pâtisserie, en ide som kommer direkt ifrån deras passion kärlek till mat, bakning och dess råvaror.

Har du frågor om tillgänglighet, utbud eller önskar du att beställa?

Följ oss i sociala medier

Håll dig uppdaterad med det senaste.